Сумські громадські організації осіб з інвалідністю активізують співпрацю з чеськими партнерами

2019-04-21

 Місто Суми відвідав  Карел Подоляк з Чехії. Карел – друг сумських громадських організацій людей з інвалідністю (Спортивного клубу інвалідів «Фенікс» і Координаційної ради громадських організацій інвалідів).  І цього разу він завітав аби обговорити можливі шляхи співпраці з цими організаціями.

Восени минулого року, під час  спільного сходження українських і чеських  спортсменів з інвалідністю на найвищу гору Чехії — Снєжку, пан Карел запропонував  організувати у Сумах марафон, напівмарафон чи просто забіг за участю дітей, ветеранів, осіб з інвалідністю. Пан Карел – затятий бігун, у тому числі в гірській місцевості. Бігав навіть із Сум до Юнаківки….

«Цією ідеєю я тоді поділився із заступником сумського міського голови Вірою Мотречко, — розповів керівник СКІ «Фенікс» Олександр  Грінка. — Вона погодилась Внесли в календар, провели кілька робочих нарад і як результат на спортивній карті міста з’явився захід під назвою «Легкоатлетичний пробіг «Коло Чеха 2019». Він має пройти 26 травня навколо нашого озера».

А більш ніж за місяць до спортивного свята пан Карел приїхав до Сум аби «проінспектувати» трасу. А також привіз повну машину подарунків для учасників забігу, а також запевнив, що сформує ще й солідний грошовий фонд для призерів забігу! А поки що в міськраді обговорили поточні підготовчі моменти та можливі варіанти співпраці між Сумами і містом Орлова, звідки пан Карел. Маємо надію, що 26 травня стане справжнім святом для сумчан, для всіх хто любить спорт і не жаліється на життя.